Kieliversioiden luominen ja käyttöönotto

Kieliversioita on mahdollista tehdä lisää itse. Lisäksi mitkä tahansa luodut kieliversiot voidaan määritellä näkyviin tai pois näkyvistä palvelusta. Kun kieli on käytössä, ei sen linkkiä ole näkyvissä käyttöliittymässä.

web.config

Kielet valitaan näkyviin palveluun kansion määrittelytiedostossa web.config. Kielisyyksiä koskeva osa web.config-tiedostossa appSettings-lohkossa on seuraavan esimerkin mukainen:
<add key="UILanguages" value="fi, sv, en"/>
  • Arvoiksi annetaan jokaisen palveluun halutun kieliversion kielilyhenne. Kielikoodit ovat ISO-639-1 standardin mukaisesti.

Kielikohtaiset kansiot

Uutta kieltä luotaessa jokaisesta kieliriippuvaisesta kansiosta sisältöineen täytyy tehdä suomenkielistä alkuperäisversiota vastaava kieliversio. Kansion nimen täytyy olla sama kuin StaticAppSettings.config-tiedostossa annettu kielilyhenne. Palvelun hakemistorakenteesta löytyvät mm seuraavat kielikansioita sisältävät kansiot:
  • ..\App_GlobalResources - Resurssitiedostot eli käyttöliittymätekstit.
  • ..GlobalResources - Tietosuoja ja käyttöehdot.
  • ..\Templates\Mail\ - Palvelun lähettämien sähköpostiviestien viestipohjat.

Koodistot

Uutta kieltä luotaessa tarkista myös, että kaikissa palvelun käyttämissä koodistoissa on kaikki tarvittavat arvot myös uudella kielellä.