Koodistoarvot

Koodistoja käytetään palvelun käyttöliittymässä mm. valintalistojen vaihtoehtojen määrittelemiseen. Koodistot ovat organisaatiokohtaisesti muokattavia. Pääkäyttäjä tekee määrittelyt Hallinta-osion Koodistot-välilehdellä.
Ohjausarvot on valmiiksi lisätty tarvittaville koodiston arvoille. Kun lisäät uusia koodistoarvoja, saattaa syntyä tilanne, jossa joudut itse lisäämään myös ohjausarvon. Uusia ohjausarvoja ei saa keksiä itse, vaan jo annettuja arvoja tulee käyttää. Ohjausarvon siirto tai monistaminen vaikuttaa ohjelmien toimivuuteen ja saattaa olla, että tietty toiminnallisuus lakkaa toimimasta tai toimii muutosten jälkeen väärin. Koodistoon ja ohjausarvoon liittyvä toiminnallisuus on aina testattava huolella muutosten jälkeen. Organisaatiosi vastaa tämänkaltaisten muutosten jälkeen itse mahdollisista virhetilanteista.

Koodistot

• Koodisto - Valintalistalta voit valita haluamasi koodiston muokattavaksi.
  • Kieli - Valintalistalta voit vaihtaa koodiston kielen.
  • Lisää rivi... - Painikkeella lisäät uuden rivin Koodiston arvot -taulukkoon.
  • Tallenna - Painikkeella tallennat tehdyt muutokset tietokantaan.
  • Hylkää muutokset - Jos olet tehnyt muutoksia, joita et halua tallentaa, pitää sinun napsauttaa Hylkää muutokset -painiketta, jotta voit valita jonkin toisen koodiston.
  • Voit poistaa rivin napsauttamalla rivin lopussa olevaa x-merkkiä.

Koodiston arvot

Koodiston arvot -taulukossa näytetään valitun koodiston tiedot.
  • Numeroarvo - Numeroarvon on oltava uniikki.
  • Selitys - Kuvaus koodiston käytöstä valitulla kielellä.
  • Selitys oletuskielellä - Kuvaus koodiston käytöstä oletuskielellä.
  • Lyhenne - Lyhenne näkyy käyttöliittymän valintalistalla.
  • Ohjaus - Ohjausarvolla voi vaikuttaa esimerkiksi käsittelyvaiheeseen.
  • Käytössä - Ota koodistoarvo käyttöön napsauttamalla riviä Käytössä-sarakkeessa ja valitsemalla valintaruutu sarakkeessa. Jos koodistoarvo ei ole käytössä, se ei näy käyttöliittymässä.
  • Poista rivi -kuvake poistaa koodistoarvorivin.
  • Rivien järjestystä voi muuttaa vetämällä riviä hiirellä tai valitsemalla rivin ja käyttämällä nuolinäppäimiä rivin lopussa.