Resurssitiedostojen rakenne

Resurssitiedostojen rakenne on alla esitetyn esimerkin mukainen:
<resources>
<data name="UserName">
<value>Käyttäjänimi</value>
</data>
<data name="Email">
<value>Sähköposti</value>
</data>
<data name="Name">
<value>Nimi</value>
</data>
<data name="FirstName">
<value>Etunimi</value>
</data>
<data name="SurName">
<value>Sukunimi</value>
</data>
<data name="Address">
<value>Osoite</value>
</data>
<data name="Phone">
<value>Puhelin</value>
</data>
<data name="Type">
<value>Tyyppi</value>
</data>
<data name="Subject">
<value>Aihe</value>
</data>
<data name="Explanation">
<value>Selitys</value>
</data>
---
</resources>
Jokainen Data-lohko määrittää yhden kentän nimen tai muun käyttöliittymätekstin:
  • name: Kentän tai muun käyttöliittymän kohdan nimi, johon ko. teksti liittyy. Älä muuta tätä kohtaa.
  • xml:space: Tekstin ylimääräisten välilyöntien käsittely: arvo preserve jättää tekstiin lisätyt ylimääräiset merkit näkyviin käyttöliittymään ja arvo default piilottaa ne.
  • value: Käyttöliittymässä näkyvä teksti. Voit muokata tekstiä .client-tiedostossa vapaasti value-elementin sisällä. Jos tekstiin liittyy muuttujia, älä muuta niitä.

Tekstiin liittyvät muuttujat ja muotoilut

Joissakin resurssitiedostoissa on tekstin seassa muuttujia sekä muotoiluelementtejä.

Muuttujat

Muuttujat ovat kohtia, joiden sisällön palvelu täyttää automaattisesti kussakin tilanteessa sopivalla tavalla.
Esimerkki muuttujista: {0}{1}{2}
Lisätty: {0} Päivitetty: {1} Poistettu: {2}
Jotta palvelu osaa näyttää muuttujan kohdalla oikean sisällön, ei muuttuja saa olla rikki resurssitiedostossa. Jos muokkaamaasi käyttöliittymätekstiin liittyy muuttujia, älä muuta niitä.

Muotoilut

Muotoiluelementit ovat elementtejä, jotka saavat niihin liittyvän tekstin näkymään palvelun käyttöliittymässä esimerkiksi lihavoituna. Resurssitiedostot sisältävät monia erilaisia XML-rakenteen sallimia muotoiluelementtejä.
Muotoiluelementtien muokkaaminen vaatii Internet-teknologioiden hyvää tuntemusta. Varmista, että tiedoston XML-rakenne on muutosten jälkeen ehjä.