Käyttöliittymän yleiset osat

Palautteen antajalle näkyvän käyttöliittymän yksinkertaistettu rakenne on havainnollistettu kuvassa:

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Palvelua pääsee käyttämään nimettömänä tai käyttäjä voi antaa yhteystietonsa sekä myös rekisteröityä ja kirjautua sisään palveluun. Rekisteröityessään palautteen antajalle luodaan käyttäjätunnus ja salasana. Rekisteröinti aktivoidaan sähköpostin avulla.
Rekisteröitymisen jälkeen palautteen antaja pääsee kirjautumaan sisään palveluun.
Sisäänkirjautumisen jälkeen palautteen antajalle näytetään kaikki hänen aiemmin sisäänkirjautuneena lähettämänsä palautteet. Palautteen antaja voi avata palautteensa ja tarkastella sen tietoja.

Palautetyypin valinta

Uuden palautteen antaminen alkaa palautetyypin valinnalla. Valittu palautetyyppi määrää palautesivun sisällön.

Tunnistaminen

Jos organisaation palvelussa on käytössä vahva tunnistaminen, voidaan palautteen antajaa pyytää tunnistautumaan tunnistamispalvelun avulla ennen palautteen antamista.

Palaute

Palautteen antaja antaa palautteen tekstikenttään. Palautteeseen voi myös tietyissä palautetyypeissä liittää sijainnin kartalta sekä tarvittaessa liitteen.
Palautteen sivu näyttää palautteen sellaisena, kuin se lähetetään eteenpäin käsittelyyn. Palautteen antaja voi tarkistaa tiedot, tulostaa palautteen omaan käyttöönsä ja lähettää palautteen käsittelyyn.

Lähettäminen

Palautteen antaja lähettää palautteen Lähetä-painikkeella. Palvelu lähettää sähköpostin palautteen tyypille määritellylle vastuutaholle.

Palautteiden julkinen haku

Kansalaiset voivat hakea julkisia palautteita eri hakuehdoilla. Palautteita haetaan vain julkisista palautteista. Jos palautteiden julkinen haku on käytössä, palvelun etusivulla on linkki julkisen haun sivulle.