Palautetyypin lisääminen

Trimble Feedback -palvelussa näkyvät palautetyypit määritellään palautejärjestelmän Hallinta-osiossa. Hallinta-osion käyttöön tarvitsee pääkäyttäjäoikeudet.

Tee näin

1. Kirjaudu sisään Trimble Feedback -järjestelmään pääkäyttäjäoikeuksilla.
  2. Napsauta Hallinta-linkkiä. Hallinta-osion sivu aukeaa.
  3. Palautetyypit-välilehdellä napsauta Lisää palautetyyppi -painiketta.
  4. Kirjoita Nimi-kenttään palautetyypin nimi.
  5. Jos se on tarpeen, voit poistaa palautetyypin napsauttamalla Poista tyyppi GIS_ICO_eSer_BuildingSupport_Delete.png -kuvaketta Nimi-kentän vieressä.
  6. Kirjoita Vihjeteksti-kenttään teksti, jonka haluat näkyvän palautetyypin nimen lisäksi. Vihjeteksti ei ole pakollinen, mutta sitä voidaan käyttää selventämään palautetyypin sisältöä.
  7. Valitse asetus Aktiivinen, jos palautetyypille voi antaa palautetta. Jos asetusta ei valita, ei palautetyypille voi palvelussa antaa palautetta.
  8. Palautetyypin ryhmä -valintalistalta voit valita ryhmän, jonka alla palautetyyppi näytetään palvelun julkisella sivulla.
  9. Valitse asetus Piilotettu julkisen palvelun puolella, jos palautetyyppiä ei näytetä julkisella sivulla palautteen antajille. Jos asetus on valittu, pääsee käyttäjä antamaan palautetta palautetyypille vain, jos hänellä on suora linkki sivulle.
    Esimerkiksi, https://<palvelu>/<palvelun nimi>/<kieli>/<palautetyypin numero>
  10. Valitse vaihtoehto Lähetä tekoälyn samankaltaisuusanalyysiin, kun haluat lähettää tämän tyyppiset palautteet analysoitaviksi. Samankaltaisia palautteita näytetään palautetta antaville käyttäjille.
  11. Näkyvät ja pakolliset kentät -osassa valitse näkyvät ja pakolliset kentät palautetyypille. Suppeat yhteystiedot-valinta tuo näkyville Etunimi, Sukunimi, Sähköposti ja Puhelin-kentät. Yhteystiedot-valinta tuo näkyviin lisäksi Katuosoite, Postinumero ja Postitoimipaikka-kentät. Palautteen luonne tuo palautteen antosivulle esiin valintalistan, jossa näkyvät koodistossa määritellyt vaihtoehdot. Katso Palautteen luonne.
  12. Vastuutahot ja oikeudet -taulukossa lisää vastuutaho napsauttamalla Lisää rivi... -linkkiä tai jo määritellyn vastuutahon linkkiä. Katso Vastuutahot ja oikeudet. Valitse tarvittaessa asetus, joka lähettää muistutuksen, jos palautteeseen ei ole vastattu annetun ajan kuluessa.
  13. Kielet-taulukossa anna palautetyypille eri kieliverisoissa näytettävät käännökset napsauttamalla Lisää rivi... -linkkiä. Jos et lisää riviä, näkyy oletuskielellä annettu teksti myös eri kieliverioissa kääntämättömänä. Jos lisäät rivin, mutta et kirjoita käännöstä, näkyy kieliversioiden käyttöliittymissä tyhjä rivi.
  14. Lisää uudet vapaat kentät Vapaat kentät -välilehdellä.
  15. Palautteen julkaisu -osassa valitse
    • Manuaalinen julkaisu: palaute on julkaistava manuaalisesti.
    • Automaattinen julkaisu: palaute julkaistaan automaattisesti tietyn ajan kuluttua palautteen lähetyksestä (anna aika minuutteina).
      Estä arkaluontoiseksi merkityn palautteen automaattinen julkaisu: Arkaluontoista tietoa sisältäviä palautteita ei julkaista automaattisesti. Palautteen voi silti julkaista käsin.
    • Kirjoita Palaute on nähtävillä -kenttään, kuinka monta päivää palaute näytetään.
  16. Palautteen kommentointi -osiossa voit antaa palautteen lähettäjälle luvan lisätä kommentteja palautteeseen. Myös valittu toimenpide lisätään palautteeseen. Lähettäjä ei näe toimenpiteitä, ne ovat näkyvissä vain Käsittely-osiossa.
  17. Tunnistautuminen-osassa valitse, vaaditaanko palautteen antamiseen kirjautuminen palveluun tai vahva tunnistautuminen.
  18. Valitse palautetyypille oletuksena kiireellisyys, jolla se käsitellään.
  19. Näkyvät kartat -valintalistalta valitse palautteenantosivulla näkyvät kartat, joita palautteen antaja voi valita karttapainikkeilla.
  20. Vakiotekstit-valintalistasta voit valita tietyn palautetyypille käytössä olevan vakiotekstin tai yleisen vakiotekstin. Tässä kohdassa voi valita sellaisia vakiotekstejä, joita ei ole määritetty yleisiksi Vakiotekstit-välilehdellä.
  21. Lisäluokittelu-valintalistalta voit valita luokitteluja, jotka näkyvät palautteen käsittelijälle.
  22. Valitse palautetyypille oletuksena näytettävä kartta Oletuskartta-valintalistalta.
  23. Valitse Tasot-valintaluettelosta karttatasot, jotka näkyvät oletusarvoisesti.
  24. Valitse 3D-tasot-valintaluettelosta 3D-karttatasot, jotka näkyvät oletusarvoisesti.
  25. Voit lisätä palautetyypille palautetta tarkentavan aiheen napsauttamalla Lisää aihe -painiketta. Aiheet näkyvät palautetyypin Aihe-valintalistalla.
  26. Tallenna tekemäsi muutokset napsauttamalla Tallenna-painiketta.
  27. Tarkista, että tekemäsi muutokset toimivat.